banner

Atle Østrem «En røverhistorie»

Logofigur

Utstillingen står fra

 25.10.2020 til 13.11.2020

Separatutstilling 25. oktober til 13. november.

NB! – Viktig!     Vi kjører ingen åpning kl. 14.00, pga Korona på åpningsdagen. Vi satser heller på at publikum fordeler seg utover dagen mellom kl. 14.00 og 18.00. Det vil bli registrering av navn og telefonnummer ved fysisk ankomst til galleriet på åpningsdagen. Du kan skrive deg inn via SMS eller bli oppskrevet av en av våre representanter når du kommer. 
Obs! Vi tillater kun 20 personer inne av gangen på åpningsdagen. Koronaregler; Vi benytter antibakk og bruker 1 – 2 m avstand. Du trenger ikke oppholde deg i lokalene lenger enn nødvendig. ?

Åpning på nettet! Se utstillingen her fra åpningsdagen!
For å redusere trøkket av besøkende på åpningsdagen har vi hele utstillingen ute på nettet her, slik at du kan se bildene her og ringe inn til vår telefonvakt og bestille direkte på telefon 90 13 42 53. Da setter vi rød lapp på bildet og noterer ditt navn.

Atle Østrem (f. 1980)

Atle Østrem har arbeidet med graffiti siden 1990-tallet, og har siden 2000 jobbet med maleri og grafikk. Østrem liker kontraster og er opptatt av å finne det vakre i det stygge, og det stygge i det vakre. Dette kaller han for “Beuglyful”. Østrem mener dette gir han et mer spennende arbeidsfelt enn det å kun lage vakre bilder.

Atle Østrem – Utstillinger

 Atle Østrem har siden 2004 deltatt i en rekke kollektivutstillinger i Norge, Sveits og Tyskland. I tillegg har han hatt separatutstillinger hos blant annet Reed Project Gallery og Galleri Koll i Norge, samt  Nice/Nice i Hannover, Tyskland. Videre har han  hatt utsmykningsoppdrag på Tou Scene og i Stavanger fengsel.

I 2012 deltok Østrem på Komafest i Vardø. Det var et prosjekt hvor Pøbel inviterte tolv kunstnere der alle deltok i å finne frem husvegger, murvegger o.l. de kunne male på. Etter å ha fått tillatelse fra huseiere, riksantikvaren og kulturminneforvaltningen, lagde kunstnerne sine karakteristiske bilder. Resultatet ble et spennende samspill mellom urbane kunstnere og et fantastisk landskap.

Atle Østrem ble tatt inn i Galleri Koll i 2006 og hadde sin første utstilling hos oss i 2007. Det har vært en meget spennende reise å følge denne kunstneren inn i det etablerte. I dag er han en mye brukt utsmykker i flere sammenhenger og egentlig en trendsetter i tiden – hvor han har satt sitt preg på gatekunstens inntog i det etablerte og antatte kunstfellesskap i Norge. Noen betegnet det slik: «Nå skal rocken ut og Østrem inn».    

Brynjulv Koll-Hansen
Galleri Koll Vestlandsgalleriet.

Katalog: