Saure1

Kjell Idar Saure – Separatutstilling landskapsmalerier

Logofigur

Utstillingen står fra

  til

Åpning søndag 18. november kl. 14.00
Kunstneren er til stede ved åpningen

Nå er det tid for en ekte landskapsmaler i Galleri Koll. På våre mange reiser med Vestlandsgalleriet nordover har vi ofte møtt denne kunstneren, Kjell Idar Saure. Han er en ekte formidler og tolker av det mektige landskapet på Møre. Mange har nok hørt om ”Sunnmørsalpene” som rager høyt til værs med spisse tinder. Saure har en mesterlig teknikk hvor lys og skygge og atmosfæriske forhold med skodde og skyer driver fra fjellets fot til høyeste topp. Det er nok mye av Sunnmøringen i disse bildene – av dyphet og stolthet!

Denne utstillingen skal henge til 22. desember i sal 1 og 2. Mange av bildene er i størrelser opp til 100 x 100 cm.

Vi ønsker alle velkommen til en fin kunstopplevelse.    Koll


Om maleriene sine seier Saure:

“Bileta mine er landskap med sunnmørsk klang. Dei er likevel ikkje direkte geografiske skildringar. Bileta er bearbeidde sanseinntrykk og har såleis ei djupn som går utover det visuelle motivet. Dei viser noko av min eigen identitet. Eg legg likevel vekt på at bileta skal vere vakre, ha god komposisjon og at fargane sin magi skal spele med.

Dei som vil kan vere med på vandringar mot toppen langs sjølve livsegga, føle dragsuget frå avgrunnen og lengten mot det guddomelige i det ville og vakre. Ein vert merkt av denne naturen. Ein elskar og respekterer.

I alt det vakre set naturen likevel grenser. Ikkje alt er oppnåeleg. Naturen gjev og tek. Skal ein ferdast trygt, må ein leve med naturen og respektere grensene. Eller ein kan utfordre og kanskje gå til grunne. Eg håper difor at bileta mine kan åpne for personlege tolkningar. For dei som ikkje likar å tolke, håper eg likevel dei kan oppleve landskapa og stemningane med åpne sansar.”

 

 


 

Ønsker du å holde deg oppdatert på nyheter fra Galleri Koll?
Meld deg på vårt nyhetsbrev: