atleøstrem1

Separatutstilling med Atle Østrem 7. april

Logofigur

Utstillingen står fra

  til

Bronco
Separatutstilling med Atle Østrem. Maleri og håndkolorert grafikk.

Åpning torsdag 7. april kl 19.00 i sal 1 og 2. Kunstneren vil være tilstede under åpningen. 

Det er nå 10 år siden Atle Østrem ble tatt inn i Galleri Koll. Sin første utstilling hos oss hadde han året etter i 2007, året før Stavanger ble utnevnt europeisk kulturhovedstad i 2008, og vi som galleri fikk med dette være med å bidra til at gatekunst, som allerede hadde gjort sitt inntog til byen gjennom tiltak som NuArt, også ble tatt inn i galleriene og varmen av de tusen hjem.

Atle Østrem er blitt en viktig representant for et utrykk som springer ut fra Graffiti – en kunstform Østrem har drevet med fra ung alder og som han også i dag tar oppdrag og utsmykninger med. Han har blant annet utsmykket flere etasjer ved Universitetet i Stavanger.

Atle Østrem er fra Kverneland på Jæren, men bor i dag i Oslo og deltar i et moderne og ungdommelig kunstmiljø. Han har også to år på rad stilt ut i New Jersey hvor han begge gangene har solgt 80% av utstillingen. Dette er en populær kunstner som stadig øker i salg og i pris.

Det har vært veldig spennende å følge Atle Østrem i disse årene. Helt fra da hans ungdomskultur var representert av unge gutter og jenter som med hettegenser kløv over gjerder nattestid og tagget på flassete murvegger, en forskjønnelse som ikke alltid var like populær. En ungdomskultur hvor en hadde sin egen sjargong og sine egne definisjoner for hva som var vakkert; som Atle Østrem så slående har som tittel på et kunstverk: ”Something beautiful within my reach”. En ungdomskultur som på sin måte har seiret til slutt – hvor ungdommene, som så ofte før i historien, har lykkes med å integrere sin kultur i det store samfunnsrommet – og har blitt tatt på alvor – til slutt. Nå skal denne generasjonen – med respekt for seg selv – ha en Østrem på veggen.

Denne utstillingen blir den største Østrem har hatt til nå. Rundt 70 arbeider med stort og smått skal vises; fra mindre malerier og håndkolorert grafikk i en rimeligere prisklasse til store malerier til en noe høyere pris.

Dette blir en fest – benytt anledningen til å besøke denne flotte utstillingen og møte Atle personlig.

Koll

Østrem101Om kunstneren:
Atle Østrem (f.1980) er en kunstner som er født i Stavanger, men som nå bor og jobber i Oslo.

Østrem startet med graffiti på midten av 1990-tallet, og har siden 2000 også jobbet med maleri og grafikk.

Siden 2004 har Østrem deltatt i en rekke kollektivutstillinger i Norge, USA, Sveits og Tyskland. I tillegg har han hatt separatutstillinger hos blant annet Galleri Koll, Reed Project Gallery, og Kunstplass 10 i Norge, samt Exhibit No.9 Gallery i Asbury Park, USA og Nice/Nice i Hannover, Tyskland. Videre har han hatt utsmykningsoppdrag for blant andre: Universitetet i Stavanger, Oslo Bussterminal, Vulkan Depot, Oslo Havn, og Stavanger Fengsel.