Tharaldsen

Separatutstilling med Hanne Tharaldsen, 25. februar

Logofigur

Utstillingen står fra

  til

Stories We Tell.
Separatutstilling med Hanne Tharaldsen. Maleri og grafikk.

Åpning torsdag 25. februar kl 19.00 i sal 1 og 2. Kunstneren vil være til stede under åpningen.

Mytene er fulle av guder og halvguder, som både kommuniserer med – og griper direkte inn i menneskets historie. Har disse gamle mytene relevans i dag? Er det mulig å snakke om ”moderne gudinner”?

Ja, sier billedkunstner Hanne Tharaldsen. De siste årene har hun fordypet seg i myter – på jakt etter ny innsikt. Hun har foretatt flere studiereiser til India og sett hvordan de gamle historiene og bevissthet om gudinnene er sterkt tilstedeværende i hverdagslivet den dag i dag.

Joseph Campbell (1904-1987), en av verdens fremste eksperter på sammenlignende mytologi, er kjent for å påpeke at nesten alle myter, fra ulike kulturer, dypest sett handler om det samme.

”Mythology is the song of the imagination, inspired by the energies in the body”, sa Campbell.

I sitt kunstneriske virke er Hanne Tharaldsen opptatt av kropp og kroppslig bevissthet, samt samspillet mellom kropp og følelser. Privat har hun hatt en daglig yoga-praksis i mange år – noe som også kommer til syne i hennes kunstneriske virke.

Til denne utstillingen har hun fotografert mennesker som alle har et bevisst forhold til disse spørsmålene, og som bruker kroppen som et redskap til større åndelig bevissthet. Med utgangspunkt i disse fotografiene har kunstneren skapt et malerisk drømmeunivers befolket av hennes egne fortolkninger av arketypiske karakterer fra de gamle mytene.

Velkommen til en sanselig og vakker utstilling med røtter i gammel visdom!

hanne1_2

hanne4

Om kunstneren:
Hanne Tharaldsen (f 1971) arbeider med fotografi, maleri og installasjoner. Nylig avsluttet hun utsmykningen av Yara International sitt nye hovedkontor i Oslo. Hun har hatt en rekke separatutstillinger rundt omkring i landet, men dette er hennes første separatutstilling ved Galleri Koll. Hanne Tharaldsen bor og arbeider i Oslo.