lise_2

Separatutstilling med Lise Birkeland

Logofigur

Utstillingen står fra

  til

Søndag 15.11.

Stor jubileumsutstilling. Separatutstilling med Lise Birkeland. Akvareller og skulpturer.
Utstillingen åpner kl. 13. og kunstneren vil være til stede ved åpningen. Varighet til 6. desember. Lise Birkeland er en meget viktig kunstner i Galleri Koll og hun har et stort nedslagsfelt.

Grafikk: Arbeider med dyptrykk som monotypi, det vil si at motivet er direkte påførtpå kobberplaten, noe som gjør at trykkene over en serie er ulike. Etsinger og koldnål trykkes for hånd i eget verksted i fuktet dyptrykkspapir – som nesten er et rent bomullspapir. Trykker også lito, men da leier jeg meg inn til litografiske verksteder med fagfolk da dette er en annen teknikk. Videre håndkolorerer jeg trykkene med akvarell. De tørkes og presses før de videresendes til diverse gallerier rundt om i landet.

Skulptur: Lise Birkeland arbeider også i svart stål, altså vanlig rustbart stål. Hun liker godt stål som er bearbeidet fra før. Biter og avkapp blir modellert med sveiseapparat. Stålet bygges opp, kappes og slipes. Lise pleier å si “kvinneliggjøre stålet litt”. “Jeg fanger bevegelser i figurene og stopper tiden i de øyeblikkene de er i”.  Skulpturene kan stå, ligge, sitte og fly, gjerne flere i følge.